Citesc – Neamul Corbilor – Copiii Întunericului

Înainte de a face o recenzie cât de cât coerentă, vreau să clarific anumite lucruri. Unu , am avut prejudecăți legate de autorii români, faptul că mai sunt și tineri mi-a sporit îndoiala, iar al doilea este că până la punctul acesta de cotitură am avut senzația ca anul acesta voi citii 3 cărți proaste. Nu e cazul de față. Vă asigur 100%, că asta e una din cărțile care m-au ținut cu sufletul la gură de la început până la sfârșit și nu m-a dezamăgit!

Povestea e destul de complicată și te aruncă în hățișuri din care ieși foarte greu și tocmai acesta e farmecul, atunci când ajungi la ultima pagină, te întrebi unde e continuarea. Vine și aia anul acesta!

Pe scurt: Nicol și Roxana sunt două adolescente speciale, cu personalități aparent diferite. Devin cele mai bune prietene în urma unui ”accident” pe care aleg să îl facă secretul lor. Un secret ce le va schimba viața complet. Fetele vor încerca timp de mai mulți ani să ascundă de ochii lumii faptul că sunt deosebite, știind că acest lucru, odată dat în vileag le poate aduce moartea.

Devenite pioni într-un război secular se vor trezi într-un mod brutal smulse din tot ceea ce cunosc și vor privi cu alți ochi lumea înconjurătoare. Vor avea de ales între fuga continuă și înfruntarea adversarilor, oameni deloc de neglijat, ținând cont că în jurul lor se poartă un adevărat război al vrăjitorilor. Întunericul este însă aproape…

Am spus că această carte m-a ținut cu sufletul la gură de la început până la sfârșit, am fost chiar puțin contrariată de faptul că următorul volum va fi lansat undeva la începutul lunii iunie în cadrul Bookfest.

Mi-a plăcut faptul ca descrierea este succintă și foarte bine pusă la punct, fără a ne pierde în detalii. Mi s-a părut suficientă pentru a putea vizualiza personajele sau locurile acțiunii.

Capitolele sunt scurte și scrise din perspective diferite, vor alterna între cele două personaje principale, astfel cititorul poate vedea o imagine de ansamblu.

Personajele sunt complexe, iar farmecul este tocmai faptul că nu le poți cataloga drept pozitive sau negative. Un singur personaj mi s-a părut ca tinde spre a fi perfect, lucru care nu mi-a plăcut, dar în definitiv avea nevoie de o latura pozitiva. Chiar sper ca în volumul 2 să fie ceva mai deosebit, ieșit din comun, no more Mary Sue please  😀

Este o carte ce o citești în câteva ore, maxim două zile, iar pentru mine asta e un bonus. Înafara faptului că mai trebuie să aștept următorul volum la librărie, e chiar un avantaj faptul că personajele îți rămân întipărite în minte și te fac să aștepți cu nerăbdare următoarele aventuri.

Recomand cartea din tot sufletul! Nu va fi o dezamăgire!

p.s. 1 –  cele 3 cărți proaste mai au de așteptat

p.s. 2 – fun fact: am descoperit autoarea după o postare pe blog în care vorbea despre cărțile gratis!

p.s. 3 coperta desigur!!!!

13164428_1013358712066550_3915323473760595102_n

Cheers,

Issel

 

 

Un gând despre „Citesc – Neamul Corbilor – Copiii Întunericului

  1. Pingback: Citesc – Bună seara, Melania! | Dreena & Issel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s