Citesc-Cavalerul celor 7 regate

Un mic exercițiu de imaginație, sau cel puțin asta a fost senzația mea. Se citește ușor în comparație cu seria și aduce un suflu interesant asupra perspectivei poveștii prezentate în Urzeala Tronurilor.

Am fost încântată de faptul ca acțiunea se petrece în timpul dinastiei Targaryenilor, se presupune că dragoni vii au mai fost zăriți, de asemenea am fost fascinată de istoria casei Targaryen. Se pare că nu toți aveau părul argintiu, dar vă spun doar atât.

Povestea e simplă, genul acela de poveste după care Sansa Stark tânjea in primele volume ale seriei. Cavaleri plecați la turnir.

Începe cu Dunk, un cavaler rătăcitor aflat în drum spre Ashford. Dunk fusese scutier timp de mulți ani, dar bătrânul cavaler pe care îl servea moare pe drum, nu înainte de a-l unge cavaler la rândul său pe vlajgan. O particularitate este faptul ca Dunk are o ținută impozantă, măsurând peste doi metrii și având forța unui taur. Soarta îl scoate în drumul său pe Egg, un puștiulică cu limba ascuțită și cu mintea brici, iar de aici începe o întreagă aventură care îi va purta pe cei doi într-un tumult nebunesc.

Cartea este împărțită în trei nuvele în perioade distincte de timp și în locuri diferite.

În așteptarea celui de-al 6-lea volum din Cântec de Gheață și Foc, Cavalerul celor 7 regate a fost un mic desert literar.

 

cavalerul-celor-sapte-regate_site

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s