Citesc – Inclestarea Regilor

inclestarea-regilor-cantec-de-gheata-si-foc-vol-2_1_fullsize

Volumul 2 din seria Cantec de gheata si foc

Razboiul celor 5 regi, pentru stapanirea (aparenta) a Westeros-ului, fiecare cu motive intemeiate si cu o singura dorinta, bunastarea tinutului.

Cei doi conducatori ce mentinusera pacea timp de mai bine de zece ani au cazut prada intrigilor, iar lumea se trezeste cu susul in jos. Pe de o parte descendenta regala, dar indoielnica, il pune in frunte pe Joffrey Baratheon, insa cruzimea sa e contestata, astfel pozitia ii este pusa in primejdie. Nordicii doresc sa isi razbune lordul, in frunte cu fiul cel mai mare al familei Stark, Rob porneste o cruciada impotriva regalitatii, fiind catalogat foarte repede, drept inamicul principal al celor sapte regate.

Insa regele Joffrey e contestat si de unchiul sau, Stannis Baratheon considerand ca este mostenitorul de drept al regatului. Sprijinit de magia vrajitoarei Mellisandre de Asshai si incredintat ca el este salvarea asteptata de toti, porneste pe un drum, presarat din blesug cu amenintarea iminenta a mortii.

Sudul porneste alaturi de Renly Baratheon pentru cucerirea tronului de fier. Alianta celui mai mic dintre fratii Baratheon cu „trandafirii” familiei Tyrel aduce povestii un iz romantic si in acelasi timp primejdios.

Aliantele se inoada si se rup la fel de usor atat in Westeros cat si in Essos, in timpul in care amenintarea vine si din partea estica a lumii. Aparent fragila Daenerys, unicul vlastar al familiei Targaryen reuseste sa mobilizeze trupe si sa conduca o adevarata cruciada, cu o mana de fier si cu o logca imbatabila. Este desigur ajutata si de copiii ei, asupra carora voi pastra o umbra de mister.

Desi al doilea volum mi s-a parut usor plictisitor isi are rolul sau, atat pentru ntelegerea mai profunda a realitatilor ui Martin cat si pentru evolutia personajelor. Rasturnarile de situatie cele mai inedite nu intarzie sa apara, desi volumul are usoara tendinta sa devina mai mult o cronica istorica fara prea multa aventura.

Cheers,

Issel

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s