Constat – Cititor de meserie

A mai trecut un revelion in care mi-am propus sa citesc nu stiu cate carti, desi nu mi-am dus mai niciodata la indeplinire visul de a citi tot ce mi-am propus.

Am pornit in calatoria cuvintelor sapate adanc in hartie, inca de cand am invatat sa citesc. Ceva mi-a atras intotdeauna atentia, ceva m-a facut sa vreau sa visez cu ochii deschisi, poate a fost magia castelului Hogwarts, poate nebunia adorabila a micutei Holly Golightly, sau poate spadele stralucitoare ale muschetarilor, insa am avut intotdeauna ceva nou de descoperit, in fascinanta aventura a unei lumi, din nefericire, pe cale de disparitie.

Am depasit de foarte putin timp 100 de carti citite, am indragit doar cateva, am recitit cu placere altele si m-am simtit tradata de prea multe, insa nu am renuntat niciodata la fascinatia si miroul atat de placut al unei carti.

Apoi am realizat subit ca sunt cam ultima generatie care nu a avut acces la tehnologie, din frageda copilarie. Am descoperit telefonul mobil mult prea tarziu, nu stiam de existenta e-book reader sau despre biblioteca virtuala, cloud era doar cuvantul englezesc pentru nor si singura metoda de a citii o carte era sa ii rasfoiesti paginile.

Consider tehnologia un rau necesar, dar nimic pe lumea asta nu va inlocui vreodata o carte adevarata. Pur si simplu fascinatia rasfoirii si mirosul unei carti noi sau vechi sunt de neinlocuit.

Ma intreb si acum daca exista cu adevarat slujba de cititor, pentru ca probabil as imbratisa cea mai tare meserie din lume. Pana la proba contrarie ,…. cheers from a book reader 😀

Issel

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s